aDUH !!! SAKIT AKIBAT

SUKAR UNTUK BEKERJA DAN MENJALANKAN AKTIVITI HARIAN !!!

Adakah Anda Dibelenggu Masalah Nie?

rasa pedih ulu hati

Rasa Pedih Ulu Hati ?

Rasa Pahit naik ke atas dan rasa dada kiri pedih serta perut rasa tak selesa

perut kembung akibat angin terlalu banyak

Perut Kembung ?

Perut kembung dan bila di ketuk perut bunyi kosong akibat banyak angin

badan rasa kurang bermaya

rasa badan keletihan ?

Rasa badan kurang bermaya dan letih serta rasa mual

sukar nak kentut

Sukar Kentut Dan Sembelit ?

mengakibat sukar nak kentut dan sembelit kalau buang air besar najis color hitam

sakit kepala akibat angin berlebihan dalam badan

sakit Kepala ?

Rasa badan un balance dan rasa pening2 lalat

kuat sendawa

Kerap Sendawa ?

kadang-kadang rasa benda tercekik di kerongkong dan kerap sedawa mengakibat kurang selasa

gastric-pain

Rasa sesak nafas @ nafas pendek ?

Rasa macam nak mati akibat sesak nafas dan hidung tersumbat dan lebih ketara semasa tidur dan waktu sejuk

gastrik akibat sukar tidur malam

Sukar Tidur malam?

Sukar tidur malam akibat gastrik dan fikiran bercelaru

Ada simptom di atas.... kemungkinan besar anda alami masalah

tahukah anda punca utama masalah gastrik?

  • Faktor Umur
  • Diet Pemakanan Yang Tinggi Gula Dan Kurang Sayur-sayuran
  • Stress
  • Makan Terlalu Banyak Protein Terutama "DAGING MERAH"
  • Kurang Senaman Sebab Senaman Yang Berkualiti Akan Mengeluarkan Asid@Toksin Dalam Badan Bersama Peluh
  • Ganguan Tidur Mengganggu Proses Rehat Tubuh Dan Badan Mengeluarkan Asid Berlebihan
  • Gemar Makan Makanan Berlemak dan Berminyak Akibatnya Proses Perhadaman Lambat dan Badan Akan Mengeluarkan Asid Yang Banyak Untuk Membantu Proses percernaan.
  • Gemar Minum Minuman Berkafien Tinggi Seperti Kopi & Tea

Simptom Badan Yang Mempunyai Kadar Asid Yang Tinggi

  • Sakit Kepala
  • System Penghadaman Kurang Elok & Selalu Kembung
  • Muka Berjerawat & Kulit Kusam
  • Sakit Sendi & "Muscle Pain"
SAKIT KEPALA
MUNTAH
JERAWAT
JOIN

anda di sarankan makan makanan mempunyai alkali

Susah kan nak cari makanan mempunyai nilai alkali yang tinggi !!! jom saya

memperkenalkan...

Alkalising green plus

Produk Terbaik Untuk

Pengasas FA Herbs Pengeluar AGP

Testimoni

Alhamdullilah Sejak Amalkan AGP Badan Rasa Bertenaga Dan Perut Tak Kembung Lagi ,Dulu Nafas Pun Pendek Rasa Nak Mati Pun Ada , AGP Produk Terbaik Untuk Gastrik
pakej koh lipe 11
Abg Din
Penang

Soalan - soalan lazim

Sy nak tya.. Sy ni mgalami masalh mudah lelah,selalu sedawa angin byk dlm bdn. Adkah gastrik?

Jawapan: Ya.

ade customer br amik agp..n blk terus minum..pas2..perut rasa lain mcm..rasa nk muntah..n sesak nafas..mintk tlg.

Watch "Decomposition of calcite by acid - Säure-Spaltung von Calcit" on YouTube - https://youtu.be/I3TduHcz40


video di atas merupakan analogy tindak balas asid perut terhadap substance mineral alkali iaitu coral calsium (salah satu componen Alkalising dalam AGP) .

Nanti anda lihat buih-buih yg merupakan gas karbon dioksida terbentuk. Yang mana ada sesetengah pelanggan yg kena angin sebu selepas mengambil AGP.


Solusi terhadap ini adalah
====================


1) galakan pengamal AGP minum banyak air Sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Untuk flush asid dalam serta mengurangkan kepekatan asid dalam badan.

2) kerap makan dalam kuantiti sedikit (saiz sebesar penumbuk).

3) galakan minda persakit berada dalam mode positive thinking (kat sini you all jika ada program breathing, hypnotherapy, reiki atau seumpamanya yang kasi pelanggan tenang boleh upsell program pada pelanggan) . Stress menyebabkan rembesan asid banyak dalam perut berlaku.

Saya tak berapa sakit cuma sebelah ptg saya rasa mcm pening Perut mcm pusing2?

Puan tanya dia ada ambil breakfast,lunch,dinner tak??.
Atau dia ambil agp lepas tu skip meals??

*** agp bukan meal replacement **

Btw, klu pening-pening mcm mabuk laut itu simptom tekanan darah rendah..
klu pening sakit kepala migrain simptom tekanan darah tinggi...
Nak diagnose lebih2 kita bkn doktor😁
Baik suruh customer pergi check tekanan darah...👌

Mcm air nescafe..kopi teh..milo...orng yg ada gastrik boleh minum x. setahu saya susu yg x boleh minum 😊

makanan bercafien bergula serta susu (asidic food) jika boleh dielak atau di kurangkan kerana ianya penyebab gastrik.

Adakah produk ini dh diuji secara klinikal?

AGP adalah pemakanan tambahan dan ramuannya adalah dari bahan sayuran dan superfood.


AGP bukan ubatan yang berasaskan drug yang dikategorikan produk farmasuetikal yang perlu menjalani ujian klinikal sebeleum digunapakai oleh orang ramai.


Info tentang AGP..

AGP adalah produk yang dikeluarkan dan dikilangkan F.A Herbs Sdn. Bhd.

Mereka sudah dalam lingkungan 20 tahun berpengalaman dalam bidang kesihatan dan kecantikan berasaskan herba dan alam semulajadi.


Mereka bukan saja diberi amanah untuk mengeluarkan beberapa produk bagi syarikat ternama Amway dan Cosway, tetapi juga dianugerahkan sijil SIRIM, Jakim, ISO, UKAS dan pelbagai lagi anugerah kerana mereka hanya menggunakan bahan bermutu dengan piawaian tinggi dan selamat diambil.

 

AGP ni boleh tak utk merawat pesakit migrain?

Salah satu tanda2 badan berasid adalah migrain, dan kebanyakan orang yg ada gastrik juga ada mengalami migrain..

Ad cust sya tnya, dia. Kerap cirit birit lepas minum susu, n minum agp.. Ada efek ke kalau minum agp n ad minum susu jugak..

Jawapan : Orang gastrik patut jauhi minum susu

AGP tu bila kacau dalam air berapa % akan larut? Sbb salah seorang customer saya tanya kenapa banyak sedak bila campur dan kaacau dalam air

kekadang serdak tue adalah flex seed yg tak dapat grind halus.

walaupun apapun ianya selamat di minum.

Gunakan tanpa was-was

Pesakit yang pakai pacemaker (alat denyutan jantung) boleh consume AGP ka?

Ada 1 ubat setiap hari yang beliau terpaksa makan (ubat cairkan darah) dan ubat ini mengakibatkan gastrik

Jadi pesakit ni nak consume AGP agar gastriknya boleh pulih


Jawapan : Pacemaker ni sensitif kpd bahan2 mcm logam, magnet,

Kalau dia boleh makan sayur, buah.... insyaallah boleh....

Kalau pun ada kandungan logam, ia adalah bentuk mineral utk bdn...

Kalau sakit thyroid boleh ambil agp tak?

ok boleh

Bancuh kena banyak air,  minum pakai straw

Apakah healing process agp?

ada sesetengah pengamal AGP yg mempunyai kadar asid yg tinggi apabila mengambil AGP buat pertama kali ada di antara mereka mengalami

1) angin sebu.

solution :

teruskan pengambilan AGP.

jika tak tahan kurang kepada 1/4 sachet kemudian berdikit tambah hingga 1 sachet.

 

minum air masak Sekurang-kurangnya 2 liter sehari.

" Salam tuan. Sy nak tanya sikit. Isteri mkn Agp mula2 rasa lega dan tidak pedih ulu hati sejak sebulan yg lalu. sejak 2 hari yg lalu bila mkn lk jam 12t/h, saat itu hgga 5 ptg rasa lega dan selesa. Slps itu perut mula kembong dan rasa angin bertambah di perut. Mula jam 8mlm perut rasa bertambah buncit dan tidak kentut/sendawa. Kul 10mlm mula sesak nafas berterusan sampai pagi dan tak dpat tidur sepanjang malam. Bila pAgi matahari mula naik sesak nafas mula hilang apabila dpt kentut/sendawa. Kepala pusing pasa x tidur sepjg mlm. Sekarang dia stop mkn Agp. Sesak nafas tak ada lg tp perut mula rasa pedih. Skrg mkn xkena, xmkn pun xkena. Bagaimana unt atasi masalah ini. Isteri x selalu kena kipas tp aircon xguna langsung.

Betul tue tuan,  ada setengah pengamal AGP ada mengalami syntom seperti tuan nyatakan  akibat kesan penyembuhan.  

penyelesaian terhadap pekara ini adalah :

i) boleh mengambil brand ranbaxy  or blackmore garlic pearl (harga sekitar rm18-25) di kedai farmasi (membantu melancarkan
pembuangan angin)  

ii) kurangkan dos penggunaan dari 1 kepada 1/2 atau 1/4 sachet. Kemudian tingkatkan secara
berdikit kepada 1 sachet semula apabila badan mulai serasi dgn AGP.  

iii) Pengambilan air masak Sekurang-kurangnya 2 liter sehari bagi mennyah toksin dgn lancar dan berkesan.

Bolehkah gastrik mengakibatkan tegang kepala?

jawapan : Boleh

Apa solusinya yar?

Migraine biasanye... ada kalanye tiada sakit perut, tiada gerd, hanya migraine

Pekena agp

Hrrmm, pelanggan ni baru makan dalam 4 hari gitu

Beliau kata tegang kepala

Ler... tegang mcm mana, high blood ke apa?

Mungkin beliau stress, Tegang kat kepala katanya

Tak dapat nak comprehend kalau setakat tegang kepala...  stress pun mgkn... kalau byk fikir, rasa tegang di bahagian depan kepala, stress rasa di pangkal kepala, kalau betul sakit kepala, di bahagian atas atau 1 kepala..

Apa yang saya kongsikan, banyakkan berehat, baring dan tidur.

Katanya selalu stres

Kalau stress, kena ubah aktiviti...gi window shopping ke, masuk hutan ke, berborak ke.... tak ubah aktiviti, senang stress...

Untuk gerd:
Supplemen ambil.
Pemakanan mmg kena jaga.
- kalau tgh teruk minum air kosong, beras jenis kurg kanji ( beras faiza ponni@yg jnis panjg tu) Cap Rambutan mmg kena tolak.
-makan ikan je. Daging ayam/daging tinggal dulu.

Mohon beri pencerahan boleh kah ibu yang sedang menyusukan anak amalkan AGP?

Boleh tiada masalah agp 100% bahan semulajadi

Tips tambahan :

Betul !! Kajian menunjukkan kesihatan badan kita akan berada ditahap yg terbaik apabila pH level sedikit berakali...
Tanda-tanda badan anda berasid:
1) sakit kepala,migrain
2) masalah penghadaman, kembung, gastrik, gerd dan sebagainya
3) mudah dijangkiti penyakit, masalah kulit seperti jerawat dan sebagainya
4) sakit pada sendi dan otot seperti GOUT dan sebagainya
.............................................
Apakah penyebabnya :
1) diet yg tak seimbang(tinggi gula dan kurang pengambilan sayuran)
2) terlalu banyak ambil protein (cth:daging)
3) peningkatan usia
4) tekanan stress yg tinggi
Untuk mengekalkan keseimbangan pH badan kita disarankan mengambil 70-80% makanan berakali dan hanya 30-40% makanan berasid
_____________________________
Jika anda punyai masalah-masalah seperti diatas tetapi amat sukar untuk bertukar kepada diet 70% makanan berakali 30% makanan berasid .

Buy NOW

Copyright © 2017 - MYMANETWORK@GMAIL.COM